11 november viering te Kasterlee

geplaatst op 2 november 2018 Nieuws uit de Vriendenkring

Beste vrienden,

 

Verleden jaar hebben we voor de eerste maal aan de herdenking van de wapenstilstand te Kasterlee deel genomen ,graag had ik ook dit jaar met enkele leden aan de bloemenhulde en de andere plechtigheden in Kasterlee deel genomen .Tenslotte is onze vereniging in deze gemeente gelegen en zullen we in de toekomst meer en meer met de gemeente te maken krijgen .Een tiental leden in ANPCV Kledij zou een mooie afvaardiging van onze vriendenkring zijn ,dus bij deze een warme oproep om deel te nemen aan deze ceremonie. Gelieven uw deelneming op voorhand aan mij door te geven aub (telefoon ,mail) zodat ik deze gegevens kan doorgeven .Tot dan.

Para-groeten,

Frans.

Meer details voor de geïnteresseerden :

Herdenking wapenstilstand in Kasterlee

Op zondag 11 november zijn alle inwoners welkom op de 11-november- herdenkingsplechtigheden die het gemeentebestuur van Kasterlee in de drie deeldorpen organiseert, en die allen worden voorzien van passende muziek door de verschillende fanfares.

Dit jaar zal er vooral stil gestaan worden bij 100 jaar einde WO I en zal er een vredesboom worden aangeplant als blijvende herinnering aan deze gruwelijke oorlog.

In Kasterlee om 9 uur: bloemenhulde op het Engels kerkhof aan de Geelsebaan, en aansluitend een plechtigheid aan de oorlogsmonumenten op de Markt en de begraafplaats (Pastorijstraat).

In Lichtaart om 9.15 uur: bloemenhulde aan het oorlogsmonument aan de kerk en daarna aan het monument op de begraafplaats.

In Tielen om 9.25 uur: bloemenhulde aan het monument naast het erfgoedhuis.

Om 10 uur verzamelen alle aanwezigen in de kerk van Lichtaart, voor een herdenkingsviering waarin de thema’s ‘oorlog, vrede en verdraagzaamheid’ centraal staan.

Om 11 uur zal er een ceremonie voorzien worden bij de Vredesboom die geplant zal worden op het pleintje op de hoek van Plaats en Kleine Plaats in Lichtaart.

Alle oud-strijders uit de eerste wereldoorlog krijgen hier een passend eerbetoon. Een aantal familieleden van deze oud-strijders plaatsen een klaproos met de naam van hun (groot)vader of (groot)nonkel bij de vredesboom en dagboekfragmenten uit het boek ‘Goede moed, mijn beminde…’ van Guy Stappaerts zorgen voor de juiste sfeer.

Namens het bestuur,

Robert De Trogh

<<< Terug naar overzicht
© 2018 Alle rechten voorbehouden. Vriendenkring 3 Para - Regionale Tielen     I      Privacybeleid      I      Admin Panel