Memorial Museum Passchendaele 1917 (promo video)

geplaatst op 18 april 2014 Nieuws uit de Vriendenkring

Tijdens het Britse offensief van 1917 werden hier in 100 dagen tijd 500.000 militairen buiten gevecht gesteld voor een terreinwinst van amper 8 kilometer. Passendale werd een internationaal symbool van zinloos oorlogsgeweld in zijn meest gruwelijke vorm.
In het Memorial Museum wordt de herinnering aan de slag levendig gehouden met foto – en filmbeelden, een uitgebreide collectie historische voorwerpen en levendig gereconstrueerde taferelen. Blikvanger is een onderaardse gang met communicatie- en verbandpost, hoofdkwartieren, werk- en slaapplaatsen. Een adembenemende ervaring van hoe de Britten als mollen onder de grond leefden… omdat er boven niets meer was.
Het museum is ondergebracht in het historisch kasteeldomein van Zonnebeke, op de weg naar Tyne Cot Cemetery. Tyne Cot is de grootste begraafplaats van de Commonwealth met 12.000 graven en een indrukwekkend Missing Memorial. Met een deskundige gids kan je ook een bezoek brengen aan een onlangs ontdekte ondergrondse verbandpost, de Duitse loopgraven in Bayernwald en strategische punten zoals de Menin Road, ‘s Graventafel en Polygon Wood. Het Memorial Museum Passchendaele 1917 is dé ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de oude slagvelden, een absolute must voor toerist én specialist.

<<< Terug naar overzicht
© 2018 Alle rechten voorbehouden. Vriendenkring 3 Para - Regionale Tielen     I      Privacybeleid      I      Admin Panel